Produkter

Puppy:

Kylling, komave, laks, æg og okselever. Vitaminiseret.

I hvalpefoderet er indmaden fjernet, men der er tilføjet okselever og tilsat æg. Dette resulterer i et råfoder med mindre fedt og mere protein end de traditionelle blandinger som Hundemad (nr. 33) og Hundemad m/laks (nr. 25).

29 % af den omsættelige energi i Hvalpefoderet kommer fra protein og sikrer en rigtig vækst og udvikling.

Hvalpefoderet kan udmærket bruges som fuldfoder.

Vær opmærksom på, at det er vanskeligt at beregne fodringsmængden til en hvalp og det varierer med hvalpens alder. Også race og aktivitetsniveau påvirker fodringsmængden. Ved fuldfodring vil de fleste hvalpe, særlig omkring unghundestadiet, have brug for betydelig mere.

Active Proteinrigt fuldfoder:

Kylling, komave, okselever, laks og æg. Vitaminiseret.

Sprint er den mest proteinrige blanding fra Vom og Hundemat. Som i Hvalpefoderet er også her indmaden fjernet, men Sprint indeholder mere okselever samt æg. Dette resulterer i en blanding med hele 32 % af omsættelig energi fra protein.

Sprint indeholder et meget fortrinligt proteinniveau for aktive hunde og egner sig særdeles godt til hunde, som bruges til jagt, hundekørsel, lurecoursing, baneløb, agility m.v.

Ved brug af kun animalske råvarer er proteinkvaliteten meget god. Godt proteinniveau sikrer lav skadefrekvens i muskulaturen og gode blodværdier. Da proteiner indeholder halvt så mange kalorier som fedt, er Sprint paradoksalt nok, et mere magert foder end Hundemad (nr. 33) og Hundemad m/laks (nr. 25). Fodring med Sprint er derfor ikke hensigtsmæssig ved fodring af hunde under ekstreme forhold, hvor kalorieforbruget kræver et højere energiindhold i fodret. Men som et foder i optræningsfasen er Sprint førstevalget.

Sprint egner sig godt både som tillægsfoder og fuldfoder

Active Fuldfoder m/laks:

Kylling, indmad, komave og laks. Vitaminiseret.

Denne blanding er magen til Hundemad (nr. 33), men indeholder desuden laks.
Laks er rig på havets omega 3 fedtsyrer. Hundemad m/laks (nr. 25) har derfor et særdeles gunstig niveau af de essentielle Omega 3 fedtsyrer DHA og EPA. Disse fedtsyrer har god effekt på ledsundheden og immunforsvaret og bidrager til god hud-, pote- og pelskvalitet. Hundemad m/laks (nr. 25) egner sig godt både som tillægsfoder og fuldfoder.

Active Fuldfoder:

Kylling, indmad og Komave. Vitaminiseret.

Vom og Hundemat's mest populære blanding .
Blandingen kan udmærket bruges som fuldfoder, men så anbefales det, at du tilsætter 5 ml* fiskeolie.

Taste 100% Kylling:

100 % kylling. Vitaminiseret.

Mange hunde med omfattende allergiproblemer har vist sig, at fungere fortrinligt på dette foder.
Blandingen kan udmærket bruges som fuldfoder, men så anbefales det, at du tilsætter 5 ml* fiskeolie.
Digestive:

Kylling, komave og ris. Vitaminiseret.

Er god til miniaturehunde, ikke så aktive hunde, hunde med træg mave, samt hunde som skal tabe sig.
Den eneste blanding fra Vom og Hundemat, som ikke udelukkende består af animalske råvare.
Blandingen kan udmærket bruges som fuldfoder, men så anbefales det, at du tilsætter 5 ml* fiskeolie.
* Vejledende ca. 5 ml. pr. 20 kg. hund pr. dag.

Taste 100% VOM:

100% Storfevom. Vitaminiseret.

Bruk av storfevom som tilleggsfôr har lenge vært populært i hundekjører- og jaktmiljø. Storfevom er et magrere produkt nå enn det var før, siden mye av fettet nå blir skåret bort. STORFEVOM fra Vom og Hundemat lukter lite, men har meget høy smakelighet. Mange hundeeiere sverger til dette produktet. STORFEVOM har lavere innhold av kalsium og forfor og bør ikke brukes som fullfôr over lengre perioder.

Taste 100% Lam:

Indmad fra lam, lammevom, ris. Vitaminiseret.

Dette er ett svært delikat produkt med høy smakelighet som kan brukes som tilleggsfôr. Lam er en luksusråvare hvor tilgangen er sesongbetont så det kan være deler av året hvor vi ikke har lammeprodukter på lager. LAM OG RIS er ett relativt magert produkt og egner seg godt for hunder med lavere energibehov. I tillegg er dette produktet ett godt alternativ til hunder med allergi eller sensitiv mage. Fôret egner seg ikke for hunder i vekst.

Produkterne sælges i:

½, 1og 5 kg. pølser.

(38kB)

Vejledende fodermængde:

Du vil ikke finde nogen fodringstabel på Vom og Hundemats produkter. Dette skyldes ganske enkelt, at det er umuligt at lave en tabel, som giver dig svar på nøjagtig, hvor meget mad lige præcis din hund har brug for hver dag.

Energibehovet varierer ikke bare med race, alder, køn og aktivitetsniveau, men der er også individuelle forskelle. Studier på hvile-stoffskiftet til mennesker viser, at ved lige betingelser kan en person have så meget som dobbelt så højt energibehov, som en anden person.

Når det er sagt plejer vi at sige, at vejledende fodringsmængde er 2% af hundens vægt pr. dag. Hvalpe har dog brug for betydeligt mere. Men dette er kun en ledetråd, dagsrationer på 1% og 4% er ikke usædvanlig.

Du må selv prøve dig frem til, hvor meget mad din hund har brug for hver dag og justere mængden efter hundens alder og aktivitetsniveau. Din hunds energibehov er ikke konstant. Hunden skal holdes slank og du skal kunne mærke ribbenene.

Opbevaring:

Råfoderet fra Vom og Hundemat skal opbevares i dybfryser ved -18 grader C.
I køleskab holder produkterne sig i 3 - 4 dage.

Næringsstoffer

Næringsstoffer Hundemad nr. 33 Kylling Hundemad m/ris Hvalpefoder Sprint Hundemad m/laks nr. 25
Tørstof (%) 35-39 37-38 32-34 33-35 33-35 35-39
Aske (%) 4-5 4-5 4-5 4-5 4-5 4-5
Protein (%) 15 15 10 15 16 15
Fedt (%) 19 17 11,5 16 15 19
Kulhydrater (%) 0 0 6 0 0 0
OE Kcal/kg. 2310 2130 1675 2040 1990 2310
OE % fra protein 26 28 24 29 32 26
OE % fra fedt 74 72 62 71 68 74
OE % fra kulhydrater 0 0 14 0 0 0
Kalcium (%) 0,8-1 1-1 0,8-0,9 0,8-1 0,8-1 0,8-1
Fosfor (%) 0,6 0,7 0,5 0,6 0,6 0,6
OE = omsættelig energi

Tilsatte vitaminer og mineraler    
A vitamin 3500,00 IE/kg.
D3 vitamin 500,00 IE/kg.
E vitamin 150,00 mg/kg.
K3 vitamin 1,20 mg/kg.
B1 thiamin 1,50 mg/kg.
B2 riboflavin 2,80 mg/kg.
B6 pyridokxin 1,80 mg/kg.
B12 cobalamin 0,02 mg/kg.
Niacin 9,00 mg/kg.
Folinsyre 0,20 mg/kg.
Pantothensyre 10,00 mg/kg.
Biotin 0,10 mg/kg.
Kolin 250,00 mg/kg.
C vitamin 15,00 mg/kg.
Jern 118,00 mg/kg.
Mangan 20,00 mg/kg.
Sink 30,00 mg/kg.
Kobber 3,80 mg/kg.
Jod 0,40 mg/kg.
Selen 0,16 mg/kg.


Tilsætninger

Mange tænker på, om det er nødvendig at tilsætte noget i Vom og Hundemat for, at hunden skal få alle de næringsstoffer den har brug for.

De fleste spørgsmål drejer sig om olie, vitaminer og mineraler.

Vom og Hundemat er rig på fedtsyrer, også de essentielle omega-3 (laks) og omega-6 (kylling) fedtsyrerne.

Giver du en blanding uden laks, er det hensigtsmæssigt med omega-3 tilskud. Ved at tilsætte en omega-3 fiskeolie vil hunden få det, den har brug for, af de vigtige DHA og EPA fedtsyrer. 5 ml. pr. 20 kg. hund pr. dag er nok.

Bruger du en blanding med laks, er det ikke nødvendig at tilsætte olie. Det er unødvendig at tilsætte vegetabilske olier.

Når det gælder mineraler og vitaminer, så er alle blandingerne til Vom og Hundemat tilsat en præmiks, som dækker hundens daglige behov i alle livsfaser.

Samtidig er kød (især lever) og ben rig på de fleste mineraler og vitaminer kroppen ikke selv klarer at producere. Rigtig niveau af kalcium og fosfor er specielt vigtig og dette er der analyseret og balanceret for i Vom og Hundemat.

Forskning viser, at der ikke er sammenhæng med forhøjede vitamin- og mineral niveau i kosten og bedre helse, så det er ingen grund til at tilsætte noget ekstra.